Kucharz i technik żywienia
i usług gastronomicznych (planowany)

Ludzie coraz częściej podróżują, jedzą i spotykają się z przyjaciółmi oraz świętują poza domem. Sami często nie mają czasu czegoś upichcić :) Stąd rynek gastronomiczny wciąż się rozwija. W Polsce przybywa miejsc pracy w gastronomii, a ponadto zawód kucharza daje możliwości zatrudnienia nie tylko na rynku polskim, ale i europejskim. Na podstawie ofert pracy zamieszczanych w różnych mediach należy wnioskować, że kucharz to obecnie bardzo atrakcyjny i popularny zawód.

Jeżeli jesteś aktywny, pomysłowy, otwarty na ludzi i nowe smaki, myślisz o swojej przyszłości
i chcesz trafiać do ludzkich serc przez żołądek to


WEŹ SPRAWY W SWOJE RECE, ZADBAJ O SWOJĄ PRZYSZŁOŚĆ I ZOSTAŃ UCZNIEM LUB KURSANTEM W NASZEJ SZKOLE!


Proponujemy Ci naukę zawodu w bardzo atrakcyjnych kierunkach: kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych (planowany) Możesz zdobyć zawód w trzyletniej szkole zawodowej lub na kursie kwalifikacyjnym dla dorosłych. Zajęcia praktyczne odbywają w nowocześnie urządzonych i wyposażonych pracowniach, w miłej, przyjaznej uczniom atmosferze.

Przygotuje Cię to do:

  • Przyrządzania pysznych potraw i napojów
  • Pięknego ich podawania
  • Pracy w zakładach gastronomicznych (np. kawiarniach, fastfoodach, stołówkach, barach, restauracjach, hotelach, firmach cateringowych (np. na statku lub w pociągu) i innych
  • pracy przy organizacji imprez okolicznościowych (np. bale, wesela)
  • Prowadzenia własnej działalności gospodarczej
  • Przygotowywania menu, organizowania promocji i reklam
  • Aktywnego poszukiwania zatrudnienia
Galeria fotografii