Wycieczka do hotelu Hilton(****) i Sheraton(******)
(24 listopada 2016)

Uczniowie z klasy 2k i słuchacze kursu 1T6 i 2T6 pod opieką nauczycielek zawodu p. Katarzyny Piekut i p. Alicji Kozińskiej wybrali się na wycieczkę do prestiżowych hoteli w Warszawie. Szefowie kuchni obu hoteli p. Sasin i p.Talarek oprowadzili nas po całym dziale gastronomicznym, pokazując nam układ funkcjonalny od przyjęcia surowca, magazynów, przygotowalni, kuchni zimnej i gorącej, ekspedycji, restauracji oraz najsłodsze miejsce cukiernię produkującą naturalnie cudeńka bez wspomagaczy. Widzieliśmy wykorzystywany sprzęt gastronomiczny i poznaliśmy zasady funkcjonowania systemu HACCP w tych hotelach. Młodzież zorientowała się co do możliwości pracy i  wróciła bardzo usatysfakcjonowana z możliwości obejrzenia kuchni w tak znakomitych hotelach. Jednocześnie zdaliśmy sobie sprawę, że wyposażenie naszych pracowni gastronomicznych nie odbiega bardzo od wyposażenia kuchni w tych hotelach, ponieważ są one najlepiej wyposażonymi pracowniami ze wszystkich szkół gastronomicznych w Warszawie.
                                 
Nauczyciel zawodu Alicja Kozińska

Galeria fotografii